Les mascotes, les fidels companyes de la gent gran i amb dependència

Tenir una mascota com un gos o un gat aporta molts beneficis a la gent gran i amb dependència. Entre aquests beneficis hi ha pal·liar la sensació de soledat, sentir-se estimades, mostrar i rebre afecte i tenir una responsabilitat per haver de cuidar-les. Un animal de companyia fomenta sobretot l’autoestima. Pel que podem afirmar que aquesta influència positiva es mostra tant en la salut psicosocial com la física.

Quins són aquests avantatges en l’àmbit psicosocial?

1. Augmenta el seu benestar per la secreció d’endorfines.
2. Disminueix l’estrès, per l’hormona cortisol tant en saliva com en sang.
3. S’ha constatat una major supervivència en casos d’infart, menor pressió sanguínia i nivells més baixos de colesterol.
4. Es redueixen les consultes mèdiques.

Quins són aquests avantatges en l’àmbit físic?

1. Realitzen més exercici de forma més constant, el que afavoreix la disminució de patologies cardiovasculars. Haver de sortir a passejar el gos augmenta el moviment i obliga la persona a haver de sortir a caminar.

Fins i tot és tan beneficiós que existeixen teràpies amb animals de companyia, com per exemple amb gossos. Aquesta cura exhaustiva dels animals de companyia fa possible el desenvolupament d’experiències de teràpia assistida amb animals en residències de la tercera edat.

Està demostrat que l’estat emocional de les persones grans o dependents influeix enormement en el desenvolupament de qualsevol situació. Mantenir un bon estat anímic pot frenar l’avanç de les malalties o revertir la situació en alguns casos dels quals les pateixen.

Si el teu familiar no té una mascota contacta amb Avanza i li oferirem aquesta actitud positiva i empatia per millorar la seva realitat a través del nostre servei de suport psicosocial que inclou companyia per evitar situacions de solitud i aïllament, acompanyament fora de la llar, facilitar activitats de oci al domicili, potenciar hàbits de convivència i relacions familiars, facilitar les relacions amb l’entorn social, fomentar un estil de vida saludable i actiu i l’estimulació física i cognitiva.

Font: Cuidateplus.marca.com

0
Shopping Cart (0 items)