A Avanza considerem un factor clau apoderar a persones de la tercera edat i amb dependència

S’entén per apoderament -en persones de la tercera edat i amb dependència- a l’adquisició de poder i independència amb la finalitat de millorar la seva situació, enfortint les seves capacitats, confiança, visió i protagonisme. És important respectar aquesta independència per a augmentar el seu poder personal, social i/o polític i perquè aquest col·lectiu pugui actuar amb la finalitat de millorar les seves situacions vitals.

En apoderar-les, els estem creant capacitats i estem desenvolupant les seves potencialitats i fortaleses personals per a la cura i manteniment del seu estat de salut i benestar. Promovem i defensem l’autonomia i participació activa i efectiva en la gestió dels diferents aspectes que concerneixen directament amb la seva vida. Les persones de la tercera edat i amb dependència tenen major èxit en la seva vida quan identifiquen i utilitzen les seves fortaleses, habilitats i actius. Encara així, a vegades, aquest procés d’apoderament pot resultar difícil, perquè es tracta d’un col·lectiu que pot estar subjecte a: patir problemes de salut, veure’s disminuïdes les seves competències personals, perdre suports naturals, tenir un nivell educatiu menor, etc.

Els nostres professionals estan compromesos amb els valors d’Avanza: el respecte, l’atenció i afecte, i la sensibilitat per a les persones de la tercera edat i persones amb dependència, i també els seus familiars. Pel que establim relacions de respecte, augmentant el seu apoderament perquè participin en el procés de presa de decisions sobre els aspectes que afecten directament la seva vida quotidiana i la seva salut. L’objectiu és millorar la seva qualitat de vida. La nostra voluntat sempre és aconseguir un major nivell de benestar i salut.

Font: https://www.elsevier.es/es-revista-revista-espanola-geriatria-gerontologia-124-articulo-el-empoderamiento-el-ambito-gerontologia-S0211139X15001791

0
Shopping Cart (0 items)