Acompanyem a les persones de la tercera edat amb depressió

La depressió és molt freqüent a les persones de la tercera edat amb malaltia neurològica i, a més, suposa un factor de risc per patir malalties cerebrals, tant vasculars com degeneratives. En les malalties neurodegeneratives, la depressió pot ser tant un factor de risc com una forma de presentació o una complicació tardana.

La persona de la tercera edat amb depressió sovint no expressen tristesa, fins i tot quan se’ls pregunta directament si estan tristos responen que no pel que hem de fixar-nos en altres símptomes com poden ser l’anhedonia, l’ansietat, la falta de concentració, la pèrdua de pes, les alteracions de la son, la fatiga, l’apatia, els problemes de llenguatge, la lentitud motora i l’hipomímia. Tots aquests símptomes ens exigeix una major atenció i alerta per detectar simptomatologia depressiva en aquesta població.

Pel que fa al tractament, tampoc existeixen protocols terapèutics específics per al pacient neurogeriàtric amb depressió. A Avanza acompanyem a la gent gran de forma individualitzada en el seu tractament mèdic i a més els hi aportem la dosi d’afecte i sensibilitat que necessita el nostre familiar més gran. Els nostres tres valors: Respecte, atenció i afecte i sensibilitat són part de la nostra manera de fer i d’acompanyar a les nostres persones grans.

Si sospites que el teu familiar de la tercera edat pot tenir alguna alteració psicològica posa’t en contacte amb el metge i des d’Avanza estarem encantats de donar-li aquest acompanyament, afecte, escoltant-lo, respectant-lo, donant-li temps per estar amb ell/a, fent-lo sentir acompanyat.

Font: “La depresión en el anciano con ojos de neurólogo” de Juan Bello López 

0
Shopping Cart (0 items)