Avanza, el teu aliat per a prevenir la síndrome del cuidador

Tal com expliquem a l’article anterior quan un familiar pateix Alzheimer, la persona que la cuida sovint pot sentir-se frustrada en tenir la sensació de no arribar a tot, impotent/a, rabiós/a, abandonat/a, etc. Pot patir la síndrome del cuidador.

Per a prevenir la síndrome del cuidador és necessari detectar al més aviat possible els símptomes per a poder reconduir la situació a temps. És molt important que la persona cuidadora conegui bé la malaltia i la seva evolució i que comprengui els símptomes i els canvis de conducta que generen en la persona afectada. A més, la persona cuidadora ha de reconèixer i saber gestionar les seves pròpies emocions i sentiments i demanar ajuda sempre que ho necessiti. És vital que aprengui a relaxar-se i a buscar espais per a ella, recuperant la seva pròpia identitat.

Si estàs cuidant un familiar o una persona amb Alzheimer el primer que has de fer és una autoavaluació per a conèixer si estàs manifestant alguns d’aquests símptomes de la síndrome del cuidador:
– Cansament.
– Problemes de somni.
– Disminució o abandonament de les aficions.
– Desinterès per viure noves experiències.
– Elevada irritabilitat.
– Dolors o molèsties sense tenir cap problema de salut aparent.
– Aïllament social.
– Consum d’ansiolítics i/o antidepressius.
– Nivells d’estrès i/o ansietat elevats.

Si tens un o més d’aquests símptomes no et preocupis. Comptes amb professionals com nosaltres. A Avanza et podem ajudar perquè puguis prendre’t els teus respirs tan necessaris en aquests moments. Som professionals que oferim una estabilitat i tranquil·litat tant a la persona cuidada com a la seva família. Tot es veu més positiu amb un aliat com Avanza.

Font: https://blog.fpmaragall.org/sindrome-del-cuidador-que-es-y-como-prevenirlo