Avanza t’ajuda a prevenir i cuidar els problemes en la pell dels teus familiars de la tercera edat

Amb els anys i a causa de l’envelliment es van fent visibles canvis en l’organisme. Aquests canvis, de no ser tractats correctament, poden comportar mal estar o problemes de salut.

La pell és un dels òrgans del nostre cos subjecte a aquests canvis. És un dels més importants del nostre cos atès que ens protegeix de tots els agents externs als quals ens veiem exposats en la nostra vida quotidiana com el fred, la calor, agents externs o fins i tot bacteris.

Com podem veure, la salut de la nostra pell és molt important. Per aquest motiu, et presentem els 3 problemes cutanis més freqüents en les persones de la tercera edat i com tractar-los per a evitar complicacions a llarg termini:

PSORIÀSIS

La psoriàsis és una malaltia crònica de la pell que produeix irritacions i es caracteritza per la formació de lesions vermelloses escatoses. Aquestes lesions solen aparèixer en genolls, colzes i en el cuir cabellut en la majoria dels casos, però pot manifestar-se en qualsevol part del cos.

La seva aparició és degut a una disfunció en el sistema immune. El tractament que s’aplica depèn de cada cas, els més recorreguts són:

• Medicaments tòpics: Cremes, ungüents o pomades.
• Fàrmacs: Poden aplicar-se a través de via oral o amb injectables.
• Fototerapia: Llum ultraviolada artificial que ajuda a la seva contenció.

 

PRUÏJA

És molt comú en els adults majors, consisteix en una picor que provoca incomoditat i ganes de gratar-te. Aquest últim aspecte, ocasiona en moltes vegades un augment de la pruïja i al mateix temps un agreujament de la malaltia que pot acabar ocasionant infeccions en la pell.

Per a evitar l’aparició de la pruïja és important evitar l’ús de productes d’higiene que continguin components irritants com per exemple alcohol.

Actualment existeix una gran gamma de productes especialitzats en pells sensibles que permeten disminuir en gran manera l’aparició de les irritacions.

HERPES ZÒSTER

És un virus que provoca l’aparició d’erupcions vermelloses en la pell, especialment en les zones del pit, l’esquena i la cara. El malestar d’aquesta malaltia es deu a la formació d’unes vesícules petites i doloroses que amb el pas dels dies acaba ocasionant crostes.

Per a tractar aquesta l’Herpes Zòster, és important realitzar un tractament especialitzat amb medicaments específics en contra del virus i administrar aquest medicament al més aviat possible, per la qual cosa, en cas de l’aparició d’aquestes crostes acompanyades de malestar general o febre, és important acudir ràpid al metge.

Lamentablement, en la gent d’edat avançada, les malalties en la pell són molt freqüents pel que prendre les precaucions necessàries per a prevenir els problemes dermatològics és molt important. Una de les mesures a prendre, és confiar en un cuidador/al fet que permeti detectar qualsevol símptoma que pugui aparèixer en la pell. A Avanza oferim serveis especialitzats per a garantir el benestar dels teus sers estimats.

Font: https://auna.pe/3-enfermedades-en-la-piel-mas-comunes-en-adultos-mayores/