La importància d’una bona alimentació per a les persones d’edat avançada

Menjar saludable resulta de gran importància al llarg de tota la nostra vida. Tot i així, la importància de menjar bé augmenta a l’arribar a la tercera edat.

Durant aquest període, resulta indispensable aportar al cos tots aquells nutrients necessaris per mantenir una bona qualitat de vida. Per això, es reajusten les dietes amb l’objectiu que el cos rebi els nutrients més adequats i en les quantitats imprescindibles.

Aquests reajustaments inclouen les quantitats òptimes de minerals, vitamines, grasses i proteïnes entre d’altres. D’aquesta manera, s’aconsegueix una dieta adequada que minimitza el risc de patir una gran varietat de malalties.

A més a més de el mencionat anteriorment, a les persones grans, existeix una correlació entre l’alimentació inadequada i l’aparició de trastorns intestinals, el deteriorament de les articulacions i dels ossos, la aparició de malalties cardiovasculars o inclús el desenvolupament de diabetis. Aquest tipus de malalties, molts cops vénen de la mà d’una falta de control sobre la quantitat de calories ingerides. En molts casos, les persones de tercera edat, solen excedir-se en la quantitat de calories que consumeixen o del contrari, en consumeixen menys de les que el seu cos necessita provocant problemes a nivell físic i mental.

Per aconseguir seguir una dieta sana i adequada i prevenir les malalties, és molt important tenir en compte els següents aspectes:

Verdures i fruites: el consum òptim ha de ser de mínim dues racions de verdures i hortalisses al dia a més a més de 3 peces de fruita.

Augment en el consum de fibra: amb els anys, la digestió cada cop es converteix en una tasca més complicada i lenta per l’organisme. Per aquest motiu és molt important consumir entre 25 i 30 grams de fibra al dia.

Augment del consum d’aigua: durant la vellesa els nivells d’aigua en el cos disminueixen. Per aquest motiu, és important mantenir equilibrats els nivells d’aigua elevats.

5 àpats al dia: amb l’edat, la gana es pot anar reduint. Tot i això, és molt important mantenir una alimentació regular durant tot el dia que consisteixi en 5 o 6 àpats per evitar una falta de nutrients.

Suplements vitamínics: en determinats casos, o bé per existir algun tipus de malaltia prèvia o perquè a la persona li costa molt seguir una dieta adequada, pot produir-se una carència de vitamines, calci, zinc, etc., sent necessari l’ús de complements vitamínics per aconseguir compensar la mancança.

Evitar les calories buides: resulta important evitar tot tipus d’aliments que continguin un alt nivell de proteïnes, però pocs nutrients com per exemple patates fregides, dolços i begudes amb un alt contingut de sucre.

Com podem veure, l’alimentació és essencial per mantenir una bona salut tant física com mental. Per aquest motiu, des d’Avanza, oferim professionals en nutrició per permetre als vostres familiars seguir una vida sana i de qualitat.

0
Shopping Cart (0 items)