Les 10 qualitats que ha de tenir una persona cuidadora “estrella”

Triar la persona adequada per a la cura d’un ésser estimat en molts casos resulta complicat i difícil de decidir. Quan treballem amb persones i especialment en el cas d’aquelles amb edat avançada, són tan importants els coneixements i la formació rebuts per part del cuidador/a com també les aptituds que tinguin una relació directa amb el desenvolupament d’habilitats socials i emocionals.

A l’hora de triar una persona cuidadora, hem de tenir en compte altres aspectes a part de la formació com per exemple la vocació d’aquesta persona. La vocació del professional resulta molt important atès que estem parlant d’un treball en el qual el factor humà, l’empatia, l’amabilitat i la comprensió són molt importants. Hem de tenir en compte que d’aquesta persona depèn el benestar i la felicitat de les persones ateses pel que hem de tenir en compte la capacitat adaptativa de la persona a tota mena de situacions que puguin resultar imprevisibles i que exigeixin ser resoltes amb diligència i sensibilitat.

Per aquests motius, aquí us deixem una llista de 10 qualitats que considerem essencials per a un bon cuidador/a:

  1. Experiència: La millor manera per a millorar i desenvolupar-se com a cuidador/a, és enfrontant-se a la realitat del treball pel que resulta un aspecte important.
  2. Honestedat: Existeixen molts casos en els quals les persones majors dependents dipositen en el cuidador/a molta confiança. Per aquest motiu, resulta essencial que aquest vincle sigui respectat i tractat amb honestedat per part de la persona cuidadora.
  3. Constància: El cuidador/a ha de saber quan actuar i ser pacient estant atent a les circumstàncies en tot moment.
  4. Bona comunicació: La base d’una relació sana i positiva entre les persones implicades és aconseguir tenir una bona comunicació. Ser capaç d’escoltar, entendre i actuar és fonamental.
  5. Iniciativa: Les persones amb iniciativa fomenten l’activitat de les persones majors i són capaces d’adaptar-se millor als canvis que succeeixin o demandin els nostres sers estimats.
  6. Flexibilitat: El treball del cuidador/a pot resultar molt variable i existeixen una gran varietat de situacions inesperades o diferents a les que s’ha d’enfrontar un cuidador/a. Per aquest motiu, resulta essencial que la persona sigui capaç d’adaptar-se a esdeveniments inesperats de manera professional i positiva.
  7. Implicació: Aquest aspecte, resulta essencial per a aconseguir que l’assistència exercida per part del cuidador/a resulti excel·lent.
  8. Fortalesa: Per a ser capaç de cuidar a altres persones, és important que el cuidador/a sigui una persona independent i amb una bona salut tant a nivell físic com a nivell mental.
  9. Intel·ligència emocional: El treball de cuidador/a, té com a objectiu principal aconseguir proporcionar estabilitat i millorar la qualitat de vida de la persona en qüestió. Per aquest motiu, és molt important que la persona cuidadora consti d’una intel·ligència emocional desenvolupada que li permeti entendre i tractar correctament tot tipus d’emocions com la incertesa, la por o l’estrès.
  10. Autocura: El treball de cuidador/a és molt exigent tant a nivell mental com a nivell físic. El cuidador/ té que cuidar-se i portar una vida sana que li permeti treballar de la millor manera possible sent capaç d’aportar alegria i positivitat.

Des d’Avanza, oferim la persona cuidadora estrella adequada per a cada família. Oferim una gran varietat de professionals perquè puguis trobar la persona indicada per a la cura dels teus éssers estimats.

0
Shopping Cart (0 items)