Com estimulem el cervell de les persones de la tercera edat?

Com a cuidador, hi ha moltes formes d’ajudar al pacient d’edat avançada a millorar les seves habilitats cognitives. Es poden aplicar diàriament una gran quantitat d’estratègies que propiciïn estimulació de el cervell i per tant la millora de la seva salut mental.

Amb l’edat, hi ha molts casos en què les persones grans pateixen un desgast notable a nivell cerebral, empitjorant d’aquesta manera la seva qualitat de vida. El pas del temps és inevitable, però sempre hi ha l’opció de millorar els hàbits quotidians per aconseguir mantenir una mentalitat sana i àgil.

Per a això, és molt important seguir una alimentació equilibrada, gestionar l’estrès adequadament, tenir una bona qualitat de son, realitzar activitats físiques amb moderació, estimular tot el possible la ment i per descomptat mantenir les relaciona socials actives.

Algunes de les activitats que ajuden a millorar la salut mental de les persones de la tercera edat consisteixen a mantenir un alt nivell de socialització, practicar jocs de memorització o destresa, usar tecnologies que puguin ser-los útils per a la seva vida diària i realitzar algun hobby.

Com a cuidador, es poden promoure una gran quantitat d’activitats per estimular les habilitats mentals de la gent gran, us posem alguns exemples:

  1. Ajuda’l a mantenir una vida social activa: Pot resultar molt beneficiós si es manté tant amb familiars com amb amics, així com conèixer nous entorns i persones. Això contribueix a millorar la salut mental, prevenir la reducció de memòria i augmentar l’agilitat mental.
  2. Ensenya-li nous jocs o activitats: Certs estudis demostren que la realització d’activitats didàctiques com sudokus, mots encreuats o jugar a jocs de taula, i més encara si són nous per a ells, permet a la gent gran mantenir la ment activa i dinamitzar el cervell .
  3. Estimula l’oïda i la vista: Pot arribar tant per l’escolta activa de música i pel·lícules com també a través de la realització d’activitats lúdiques que propiciïn l’ús de la memòria visual i / o auditiva.
  4. Llegir: La lectura en general, i també la lectura de poesia constitueixen activitats molt beneficioses tant per a gent gran com joves que estimulen d’una manera diferent el cervell.
  5. Promou la realització de hobbies: Donat l’interès que desperta en l’adult gran, aquest és un dels millors mètodes per a realitzar gimnàstica cerebral. Es manté una ment activa i a el mateix temps es gaudeix d’el temps invertit.
  6. Aprendre idiomes: Inicialment pot resultar poc atractiu per a moltes persones, però com demostren diversos estudis, és un dels millors mètodes per mantenir una ment àgil i sana.
  7. Millora en l’alimentació i realització de l’exercici: La reducció de pes en les persones grans ajuda a reduir el risc de patir demència, estrès o malalties neurodegeneratives.

Des d’Avanza, posem a la teva disposició els millors professionals, acompanyant als teus éssers estimats durant l’etapa de la vellesa, una etapa en la qual haurem d’adaptar-nos a nous canvis tant a nivell físic com a nivell mental. A Avanza procurem per la seva salut i per millorar la seva qualitat de vida.

0
Shopping Cart (0 items)