Arriba l’estiu, com cuidar a les persones de la tercera edat?

Amb l’arribada de l’estiu arriba una època amb la que sortim al carrer amb més freqüència per passejar o per fer activitats a l’aire lliure. El bon temps permet realitzar moltes més activitats fora de la pròpia llar. No obstant això, l’estiu ve acompanyat d’altes temperatures, que poden ser perilloses per a la gent gran, de manera que avui us portem alguns consells per tenir cura dels nostres éssers estimats.

L’alimentació és un aspecte que hem de cuidar al llarg de tot l’any i no és un cas diferent durant l’estiu. Sobretot, per la gent gran, resulta essencial seguir una dieta amb àpats lleugers que permetin a el cos digerir de forma senzilla, i també ingerir aliments que continguin grans quantitats de líquid, com les fruites.

A més, és molt important mantenir hidratats al llarg de tot el dia. La quantitat d’aigua diària recomanada està entre els 2 i els 3 litres per dia, independentment de si la persona té set o no. En alguns casos, algunes persones no són molt afins a prendre aigua de manera que la quantitat de líquid es pot substituir per la ingestió de sucs o inclusivament llet. Un altre aspecte important per mantenir una bona hidratació, és la d’evitar en la mesura del possible les begudes amb cafeïna, amb molt de sucre o begudes alcohòliques.

Un altre aspecte a tenir en compte per evitar problemes de salut relacionats amb les altes temperatures, és l’horari a l’hora de realitzar activitats lúdiques a l’aire lliure. Hem d’evitar sortir durant les hores centrals del dia, compreses entre les 12 i les 17 hores. En cas que sigui necessari, o que a la persona li vingui de gust sortir durant aquestes hores de més calor, podrem evitar problemes amb l’ús de crema solar, ulleres i algun barret.

Al final, resulta molt important durant aquest període mantenir la temperatura de la llar amb valors moderats, entre 22 i 24 graus, evitant que entri molta llum solar -ja que aquesta pot augmentar la temperatura de l’habitatge-, i usant aire condicionat. A més, resulta essencial saber detectar si s’està produint un cop de calor, atès que en la gent gran pot resultar perillós. Els símptomes són els següents:

• Mal de cap intens.
• Augment de la temperatura corporal per sobre dels 39 graus.
• Marejos i / o nàusees.
• Envermelliment de la pell.
• Absència de suor o excés de la mateixa.
• Confusió sobtada o pèrdua de consciència.

Si detectem algun d’aquests símptomes, el primer que hem de fer és trucar a urgències, i mentre esperem per ser atesos, procurar refredar el cos de la persona afectada amb aigua freda, zones sense llum solar o fins i tot donar un bany d’aigua freda.

A Avanza formem als nostres professionals perquè estiguin preparats per afrontar qualsevol tipus de situació i puguin cuidar als nostres familiars de la tercera edat amb total professionalitat i afecte. Oferim personal qualificat per a tot tipus de tractes personalitzats per tal de millorar la qualitat de vida dels vostres éssers estimats.

0
Shopping Cart (0 items)